sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Kesäisiä herkkuja


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty(kerrankin klisee, joka pitää paikkansa). Lähdimme liikkeelle käymällä läpi kaikki kirjan reseptit ja ryhmittelimme ne vuodenaikojen mukaan. Kuten keskiajalla, pyrimme mekin elämään vuodenaikojen mukaan.

Ensimmäisen päivän menu:

Nokkosleipä
Porkkana-kuminakeitto
Juustopiiras, brie-juustosta
Ruusuvanukas

Nokkosleipä, omat ideat:
Leipään voisi käyttää nokkosen sijaan pinaattia ja hunajaa makeutta tuomaan. Myös muua luonnonyrtit ovat oiva lisä tämän tyyppiseen leipään. Ei kuitenkaan kannata heti rynnätä läheisen autotien viereen kasveja keräämään, lisäksi monissa luonnonyrteissä on oma keruuaikansa. Esimerkiksi nokkosesta kannattaa käyttää nuoria versoja tai kuivattua nokkosta. Monia luonnonyrttejä voi kasvattaa vaikkapa omalla parvekkeella tai kasvimaalla.

Porkkana-kuminakeitto, omat ideat:
Ohje oli toimiva ja keitto samettista sekä lempeän makuista. Keiton voisi tehdä myös jostakin muusta juureksesta kuin porkkanasta, esim: nauriista.Juustopiiras, omat ideat:
Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 200asteessa. Pistele pohjaan reikiä tai laita pohjan päälle leivinpaperi ja siihen kuivia herneitä.
Juustopiirasta ei yleensä miellä jälkiruoaksi, mutta tämä piiras voisi hyvin sopia vaikka kevyemmän aterian päätteeksi esimerkiksi sitrushedelmähillokkeen tai viikunahillokkeen kera. Kesällä ja syksyllä voi hyödyntää tuoreita marjoja tai hedelmiä.


Ruusuvanukas, omat ideat:
Vanukkaan kanssa sopii oikein hyvin esim. vadelmasose. Itse vanukkaaseen sopisi tujaus viskiä taikka konjakkia. Vanukkaan kannattaa antaa levätä vaikkapa yön yli niin rakenteesta tulee huomattavasti parempi.

Lotan kommentti: Tein ruusuvanukasta juhannuksena sukujuhliin ja se oli menestys niin lasten kuin aikuistenkin mielestä. Käytin vaaleanpunaista juhannusruusu-lajiketta ja vanukkaan kaverina oli vadelmasosetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti