torstai 5. heinäkuuta 2012

Kuinka kaikki alkoi

Kuten kaikki hyvät asiat(ja ruoat) on tämäkin projekti osiensa summa. Intohimoinen kiinnostus historiaan ja erityisesti keskiaikaan sai minut ostamaan Hannele Klemettilän kirjan Keskiajan keittiö. Sittemmin ryhdyin opiskelemaan kokiksi ja löysin elokuvan Julie&Julia. Nähtyäni kyseisen elokuvan ajattelin kuinka hauskaa olisi kokeilla jotain samanlaista. Kypsyttelin ajatusta tovin jos toisenkin ja lopulta palaset loksahtivat päässäni paikoilleen. Kokkaan läpi Klemettilän kirjan ja kirjoitan siitä blogia. 
Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo ja kaksin aina kaunihimpi. Niimpä sain eräs kaunis ilta kuningasajatuksen pyytää ystävääni ja kokkikollegaani Lottaa mukaan (Aika) Makumatkalle keskiaikaan. 

Lotta: Olin hyvin otettu Miiun pyynnöstä osallistua tähän projektiin. Rakastan ruoanlaittoa ja kotona kuljenkin yleensä essu päällä non stop. En juurikaan tiedä keskiajasta ja olen kuvitellut keskiajan hirmuisen masentavaksi ajanjaksoksi, näin ei kuitenkaan ole, kuten olen jo saanut huomata. Jotenka: Kiitos Miiu! 

Keskiaikaisia reseptejä sisältäviä keittokirjoja on julkaistu useampia, mutta valitsin Klemettilän kirjan siitä syystä, että kyseessä on asiaan hyvin perehtynyt tutkija, reseptejä oli sopiva määrä ja ne olivat monipuolisia ja mielenkiintoisia. Lisäksi kirjaa lukiessa saa hyvän käsityksen keskiajan ruokakulttuurista. Ravintoa sekä ruumiille, että mielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti