perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kesä saapui vihdoinkin!

Kesä on nyt koittanut tänne bloginkin puolelle ja siirryimme keskiaikaisiin kesätunnelmiin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut tästä kokkauskerrasta, herkullisten tuoksujen houkuttamana eksyi keittiöön ampiainen, jota kauhistuneet kokit pakenivat kylpyhuoneeseen. Karkoitimme sitkeästi paikalla pörränneen kaverin modernilla Raid sumutteella.
Hekulliseen kesämenuseen kuului;  kananmunalla ja sahramilla sekä leipäkuutioilla kyllästettyä kultaista keittoa,
Kalaa hapanimeläkastikkeessa kahdella eri tavalla sekä lisukkeena pariisin puuroa. Pinjansiemen makeiset toivat makean pisteen aterialle.

Kultainen keittoTämä herkullisen tipunkeltainen keitto sai värinsä kananmunasta ja sahramista. Rakenteeltaan keitto oli melko löysää, mutta kuumennettaessa se saostui, keiton joukkoon lisätyt leipäkuutiot antoivat lisää täyteläisyyttä. Sitruunan mehu olisi pitänyt lisätä vasta valmistuksen loppuvaiheessa, jotta sen maku korostuisi tarpeeksi.
Sahramia olisi pitänyt olla hieman vähemmän. Leipäkuutioiden pehmetessä, ruoka toi mieleen vanhan ajan pullavanukkaan.

Kalaa hapanimeläkastikkeessa
Italialaisittain
Käyttämämme kuivatut hedelmät sointuivat hyvin yhteen hauen kanssa, tosin kala olisi vaatinut enemmän suolaa ja kastike hapokkuutta.Hapanimeläkastikkeessa
Tässä taisi kokilla lorahtaa hieman liikaa etikkaa kastikkeeseen! Lisää makeutta siis kehiin. Tämän version kanssa makea pariisin puuro sopi  hyvin yhteen.Pariisin puuro
Alkuperäisessä ohjeessa puuro keitetteiin ohrasuurimoista, helle oli kuitenkin tehnyt tepposet kokin muistiin ja ohrasuurimot jäivät nyt seuraavaan kertaan. Keittelimme puuron mannasuurimoista. Pariisin puuro sopi hapanimeläkalan lisäksi hyvin yhteen kultaisen keiton kanssa, jolloin sitä voisi tarjoilla jopa jälkiruokana.


Pinjansiemenmakeiset

Pinjansiemenet, hunaja ja inkivääri saivat aikaan jännittävän makuyhdistelmän. Levystä taisi kuitenkin tulla hieman liian ohut sillä massasta ei saanut leikattua kunnon palasia. Maku oli kuitenkin suussasulava.                                                                                                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti